miercuri, 9 ianuarie 2013

Noi fotografi ale unui fost agent al FBI, dispărut în Iran în 2007

Washington, 9 ian /Agerpres/ - Fotografii ale fostului agent al Biroului Federal de Informaţii /FBI/, Robert Levinson, dispărut în mod misterios în urmă cu aproape şase ani în Iran, au fost publicate marţi de soţia acestuia, care afirmă că imaginile datează de doi ani şi reprezintă cele mai recente semne de viaţă din partea soţului său, informează AFP.

În una din fotografii, Robert Levinson, îmbrăcat în salopetă portocalie precum deţinuţii de la Guantanamo, ţine în mâini o pancartă pe care se poate citi 'De ce nu mă puteţi ajuta?'.

Fotografiile au fost transmise postului Radio Free Europe/Radio Liberty iar dnei Christine Levinson i-au parvenit în aprilie 2011, care la acea dată a considerat drept inoportună publicarea acestora.

'Sunt fotografii fără nicio legătură cu scopul urmărit şi deci nu exista niciun motiv ca acestea să fie difuzate întrucât nu ajuta la nimic', a explicat dna Levinson pentru presa americană.

Sunt ultimele veşti de la Robert Levinson, a subliniat soţia acestuia, care şi-a exprimat convingerea că fostul agent al FBI este în viaţă. Acesta va împlini în curând 65 de ani şi se afla la pensie de peste zece ani. Robert Levinson a dispărut la 9 martie 2007 pe insula Kish, în Iran, unde, în calitate de detectiv particular al unui 'grup important', efectua o anchetă privind contrabanda cu ţigarete.

Anul trecut, directorul FBI a promis o recompensă de un milion de dolari pentru orice informaţie contribuind la localizarea lui Robert Levinson.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu