vineri, 18 ianuarie 2013

Armata din Mali a preluat ''controlul total'' în Konna /comunicat/

Bamako, 18 ian /Agerpres/ - Armata din Mali a anunţat c-a preluat joi ''controlul total'' asupra localităţii Konna /centru/, a cărei capturare, pe 10 ianuarie, de către combatanţi islamişti a accelerat intervenţia franceză în Mali, relatează AFP.

''Am preluat controlul total asupra localităţii Konna, după ce-am provocat pierderi grele inamicului'', a dat asigurări armata din Mali într-un comunicat scurt publicat vineri.

Informaţia a fost confirmată dintr-o sursă de securitate regională.

Ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, a recunoscut pe 15 ianuarie că localitatea Konna, situată la 700 km nord-est de Bamako, nu fusese cucerită până în prezent de armata din Mali. Zona nu este accesibilă observatorilor independenţi.

În apropiere de Konna au avut loc lupte miercuri, apoi în noaptea de miercuri spre joi, între soldaţi malieni, susţinuţi de militari francezi, şi islamişti înarmaţi.

Căderea localităţii Konna, în cursul unei ofensive surpriză a combatanţilor islamişti, pe 10 ianuarie, a declanşat intervenţia Franţei, care se temea de înaintarea jihadiştilor spre Bamako. Forţele franceze au intervenit la început cu lovituri aeriene, apoi printr-o angajare terestră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu