miercuri, 5 decembrie 2012

Siria deţine circa 700 rachete sol-sol, iar Turcia cunoaşte amplasarea lor (Davutoglu)


Ankara, 5 dec /Agerpres/ - Turcia estimează la circa 700 numărul rachetelor sol-sol cu diferite raze de acţiune de care dispune regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, şi cunoaşte amplasarea lor exactă, a declarat şeful diplomaţiei de la Ankara, Ahmet Davutoglu, potrivit AFP.

'Al-Assad deţine în jur de 700 de rachete (...). Astăzi noi ştim exact unde sunt desfăşurate acest rachete, cum sunt depozitate şi în ce mâini se găsesc', a afirmat Davutoglu, în ediţia de miercuri a cotidianului Sabah, pro-guvernamental.

El a făcut această declaraţie marţi, în avionul spre Bruxelles, unde NATO a dat undă verde, la solicitarea Turciei, desfăşurării de rachete sol-aer Patriot de-a lungul frontierei turco-siriene. Ankara a afirmat în repetate rânduri că desfăşurarea acestor rachete este o măsură strict defensivă.

Comunitatea internaţională se teme de o operaţiune punitivă a regimului de la Damasc, dacă acesta îşi simte sfârşitul apropiindu-se, împotriva statelor care au cerut plecarea sa, în primul rând împotriva Turciei, a mai afirmat Ahmet Davutoglu. Oficialul turc a justificat desfăşurarea de rachete Patriot prin teama de 'acţiuni ce pot proveni de la grupuri necontrolate'.

Siria deţine mai multe tipuri de rachete sol-sol, printre care Scud, de fabricaţie rusească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu