sâmbătă, 8 decembrie 2012

Preşedintele afgan: Atentatul împotriva şefului serviciilor secrete a fost plănuit în oraşul pakistanez Quetta


Kabul, 8 dec /Agerpres/ - Preşedintele afgan Hamid Karzai a declarat sâmbătă că atacul sinucigaş în care a fost rănit şeful serviciilor secrete afgane a fost plănuit în oraşul pakistanez Quetta şi că va aborda acest subiect cu Islamabadul, relatează Reuters.

Şeful serviciilor secrete din Afganistan (NDS), Asadullah Khalid, a fost rănit într-un atentat sinucigaş produs joi la Kabul şi revendicat de talibanii afgani. Atacatorul era deghizat într-un mesager al păcii şi a detonat explozive ascunse în interiorul corpului său.

Karzai a afirmat că în spatele atacului nu se află grupul islamist. 'Se pare că talibanii au revendicat acest atentat, la fel ca multe altele, însă un atac aşa complicat, cu o bombă ascunsă în corp nu este opera talibanilor', a declarat preşedintele afgan într-o conferinţă de presă.

Şeful de stat nu a acuzat guvernul de la Islamabad că ar fi jucat vreun rol în atentat, însă a precizat că va aborda acest subiect cu oficialii pakistanezi în timpul unei întâlniri viitoare în Turcia. 'Este un subiect foarte important pentru noi şi sperăm că guvernul pakistanez ne va oferi informaţii precise şi va coopera în mod serios, pentru a pune capăt îndoielilor noastre', a afirmat Karzai.

Legăturile dintre Kabul şi Islamabad au fost tensionate de raiduri peste graniţă ale grupurilor militante şi acuzaţii potrivit cărora agenţia de informaţii a Pakistanului ar sprijini grupări insurgente afgane. Pakistanul neagă acuzaţiile şi susţine că este angajat în procesul aducerii păcii în Afganistan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu