duminică, 9 decembrie 2012

Noi ciocniri în Liban între pro şi antisirieni: un mort şi şase răniţi

Beirut, 9 dec /Agerpres/ - O persoană a fost ucisă şi alte şase rănite sâmbătă la Tripoli, cel mai mare oraş din nordul Libanului, în noi ciocniri legate de conflictul din Siria vecină ce au făcut deja de marţi 14 morţi, potrivit unei surse din securitate.

Lupte cu mitraliere şi rachete au avut loc în cartierele sărace Bab al-Tebbaneh şi Jabal Mohsen între suniţi şi alawiţi, aparţinând aceleiaşi comunităţi religioase ca preşedintele sirian Bashar al-Assad, menţionează AFP.

Acest nou episod de violenţe survine după calmul precar impus de vineri dimineaţă prin desfăşurarea de trupe în cartierele în efervescenţă ale oraşului, unde lunetişti stăteau la pândă.

Cea mai mare parte a locuitorilor din Tripoli, cu majoritate sunită, sprijină rebeliunea siriană. În schimb, puternicul partid şiit armat Hezbollah, principalul aliat libanez al regimului de la Damasc, este acuzat că luptă alături de forţele loialiste în Siria.

În plus, au loc ciocniri aproape în fiecare zi în sate siriene de la frontiera cu Libanul între combatanţi şiiţi apropiaţi Hezbollah şi rebeli anti-Assad, potrivit unor locuitori şi militanţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu