joi, 6 decembrie 2012

Liban: Noi violenţe soldate cu victime între susţinători şi opozanţi ai preşedintelui sirian


Beirut, 6 dec /Agerpres/ - Cel puţin patru persoane, între care un copil, şi-au pierdut viaţa joi, la Tripoli, un oraş din nordul Libanului devenit teatru al confruntărilor între susţinători şi opozanţi ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a anunţat o sursă a securităţii locale, citată de AFP.

Un adolescent de 13 ani a fost împuşcat mortal în locuinţa sa din Jabal Mohsen şi încă trei persoane au murit în diferite confruntări armate între cartierele rivale Jabal Mohsen, cu populaţie majoritar alawită căreia îi aparţine Bashar al-Assad, şi Bab al-Tebbaneh, preponderent sunit, ostil actualului regim de la Damasc.

Violenţe interlibaneze s-au declanşat după ce armata siriană a ucis 22 de tineri veniţi din Liban pentru a lupta alături de rebelii sirieni.

Agenţia naţională de presă din Liban, preluată de EFE, anunţase joi dimineaţa că nouă persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 60 au fost rănite, marţi şi miercuri, în oraşul libanez Tripoli.

Criza în Siria generează temeri privind extinderea conflictului, în special în Liban, care s-a confruntat cu un sângeros conflict civil, în perioada 1975-1990.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu