vineri, 7 decembrie 2012

Japonia va distruge racheta nord-coreeană dacă va fi cazul (mass-media)

Tokyo, 7 dec /Agerpres/ - Ministrul japonez al apărării a ordonat vineri forţelor de autoapărare a ţării să fie pregătite să distrugă racheta pe care urmează să o lanseze Coreea de Nord, în cazul în care va reprezenta o ameninţare pentru teritoriul Japoniei, au informat mass-media locale, preluate de AFP.

Pentru moment nu a putut fi obţinută nicio confirmare oficială a acestei informaţii difuzate de agenţiile de presă Jiji şi Kyodo.

Japonia a pregătit rachete sol-aer Patriot Pac-3 în insula Okinawa şi a desfăşurat trei distrugătoare echipate cu sistemul de radar american Aegis, precum şi rachete de interceptare SM-3.

Phenianul a anunţat sâmbătă intenţia sa de a lansa pe orbită, între 10 şi 22 decembrie, un satelit de observaţie, după analizarea de către cercetători a erorilor comise în cursul lansării eşuate a unei rachete, în luna aprilie.

Japonia, alături de Statele Unite, Coreea de Sud şi numeroase state occidentale, acuză regimul nord-coreean că doreşte să efectueze un nou test cu o rachetă balistică, încălcând rezoluţiile ONU.

Regimul comunist a dat asigurări că racheta sa, ce va fi lansată de la centrul spaţial Sohae (nord-vest), 'nu va afecta ţările vecine' şi că diferitele etaje ale acesteia nu vor cădea pe teritoriul lor.

Lansatorul urmează să survoleze Marea Galbenă şi Marea Chinei de Est şi să treacă pe deasupra insulelor din extremitatea sudică a arhipelagului japonez Okinawa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu