luni, 10 decembrie 2012

Germania: Apel la grevă pentru personalul de securitate din mai multe aeroporturi

Berlin, 10 dec /Agerpres/ - Personalul de securitate din mai multe aeroporturi germane este chemat luni dimineaţa la grevă, după blocarea negocierilor privind un acord colectiv, a anunţat într-un comunicat sindicatul Verdi, relatează AFP.

Acţiunea de protest 'va începe de la primele ore ale dimineţii şi va continua, în unele locuri, până la prânz', a precizat sindicatul în noaptea de duminică spre luni, avertizând asupra unor posibile perturbări ale traficului aerian.

Aeroporturile vizate sunt Baden-Baden/Karlsruhe, Berlin Tegel, Berlin Schönefeld, Bremen, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hanovra, Köln-Bonn şi Stuttgart.

La Frankfurt, cel mai mare aeroport din Germania şi al treilea din Europa, greva nu a cauzat deocamdată perturbări în traficul aerian, a indicat pentru agenţia de presă germană DPA un purtător de cuvânt al companiei Fraport, care gestionează aeroportul.

Sindicatul Verdi aminteşte că cel de-al patrulea ciclu de negocieri privind un acord colectiv, desfăşurat luna trecută, nu a dat niciun rezultat. Negocierile vor fi reluate la jumătatea lunii ianuarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu