marți, 18 decembrie 2012

Doi ruşi şi un cetăţean italian au fost răpiţi în Siria (ambasada rusă)

Moscova,18 dec/Agerpres/ - Doi ruşi au fost răpiţi în Siria, împreună cu un inginer italian, colegul lor, a declarat marţi Serghei Markov, un purtător de cuvânt al Ambasadei Rusiei în această ţară, măcinată de mai bine de 21 de luni de un conflict armat, transmit AFP şi Interfax.

'Doi ruşi şi un italian au fost răpiţi pe o autostradă ce leagă portul sirian Tartous de oraşul Homs (centru)', a indicat Markov, într-o intervenţie la canalul public al televiziunii ruse Pervâi Kanal, precizând că toţi trei lucrau pentru o 'societate privată siriană'.

Ambasada Rusiei acţionează în strânsă colaborare cu autorităţile locale pentru eliberarea celor trei persoane răpite, a mai spus diplomatul rus.

Ministerul italian de Externe anunţase luni răpirea în Siria a unui cetăţean italian şi a încă doi colegi ai săi de altă naţionalitate, care lucrau la un combinat siderurgic în portul Latakia, fără să ofere alte detalii.

Criza din Siria, ce durează de 21 de luni, a făcut deja 43.000 de morţi potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH), o organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, citată de AFP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu