sâmbătă, 8 decembrie 2012

Comunicat de presă 8 decembrie 2012


Comandamentul de iarnă al județului Caraș-Severin a participat astăzi, 08.12.2012, începând cu ora 11,00, la videconferinţa organizată de Ministerul Administraţiei şi Internelor, ca urmare a atenționării de cod galben de ninsori, emisă de Administrația Națională de Meteorologie. Potrivit acesteia, în intervalul 8 decembrie, ora 17,00 – 9 decembrie, ora 21,00, regiunile de sud-vest, vest, centru şi nord ale ţării vor fi afectate de cantităţi însemnate de precipitații sub formă de ninsoare, iar viteza vântului va atinge 70-90 km/h.
În consecință, prefectul județului Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a dispus ca la nivelul judeţului să se ia toate măsurile corespunzătoare fenomenelor meteorologice prognozate și a cerut tuturor instituțiilor responsabile vigilenţă  maximă şi comunicare permanentă la toate nivelurile.
            În acest moment, pe drumurile naţionale se acţionează deja cu utilaje de deszăpezire. Astfel, Secția de Drumuri Naționale Caransebeș acţionează cu un număr de 13 autospeciale cu lamă şi răspânditor, 14 încărcătoare şi se patrulează cu opt maşini de însoţire. De asemenea, pe drumurile naţionale administrate de Secţia de Drumuri Naţionale Orşova intervin la această oră 15 utilaje, astfel încât să se poată asigura condiții optime pentru circulația rutieră.
În ceea ce privește materialele antiderapante și antiaglomerante, sunt disponibile 2600 tone de sare pentru drumurile administrate de Secţia de Drumuri Naţionale Orşova şi 5300 de tone în stocul Secţiei de Drumuri Naţionale Caransebeş.
Cantitatea nisip existentă acoperă 50 la sută din necesarul până în luna martie, în acest moment fiind disponibile în total 4810 tone, iar aprovizionările continuă. Până la această oră, au fost răspândite peste 150 de tone de materiale antiderapante.



Biroul de presă
             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu