luni, 3 decembrie 2012

Campania „Tu decizi. Votează legal!” continuă în judeţul Caraş-Severin


În cursul sfârşitului de săptămână care s-a încheiat, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au continuat activităţile de informare a cetăţenilor cu privire la riscurile la care se supun dacă îşi „vând” votul pe câţiva lei sau alte bunuri alimentare sau nu.
„Tu decizi.Votează legal!” a fost şi de această dată recomandarea poliţiştilor care au stat de vorbă cu cetăţenii cărora le-au distribuit materiale cu caracter preventiv.
Aproximativ 500 de pliante au ajuns la cetăţenii care au stat de vorbă cu poliţiştii.
Fiindcă au mai rămas doar câteva zile până la ziua alegerilor pentru Parlamentul României, lucrătorii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor vor desfăşura activităţi de prevenire a mitei şi votului ilegal pe raza întregului judeţ.
Reamintim că în conformitate cu prevederile legale în vigoare conform cărora, „promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani” (art. 55, al. 1).

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEŢEAN CARAŞ-SEVERIN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu