sâmbătă, 8 decembrie 2012

Agenţia de presă franceză Sipa News îşi suspendă difuzarea text şi foto


Paris, 8 dec /Agerpres/ - Tânăra agenţie de presă Sipa News, a cărei lichidare a fost pronunţată joi de Tribunalul Comercial din Paris, a anunţat vineri că îşi suspendă difuzarea 'fluxului text şi foto', informează AFP.

Pe contul ei de Twitter, Sipa News a scris la sfârşitul zilei: 'Sipa şi-a suspendat difuzarea fluxului text şi foto. Mulţumim tuturor celor care ne-aţi sprijinit şi încurajat'.

Strangulată financiar de acţionarii germani ai agenţiei germane mamă DAPD, Sipa News nu a difuzat în cele din urmă decât mai multe săptămâni în direcţia a circa treizeci de media ce au primit 'fluxul' gratuit de testare, dar niciunul nu s-a abonat.

O altă componentă a Sipa, agenţia fotografică Sipa Press, a fost plasată în redresare judiciară pentru o eventuala revenire.

FLS Ltd, o altă filială ce îi includea pe foştii angajaţi ai Associated Press France preluaţi de Sipa, a fost de asemenea lichidată.

Fluxul Sipa era conceput de fosta echipă a AP France şi redacţia ce a constituit apoi Sipa News.

Cei circa cincizeci de salariaţi ai Sipa News /din 120 angajaţi de cele trei entităţi Sipa/ ar trebui să primească în curând scrisoarea de concediere ca urmare a încetării activităţii agenţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu