marți, 9 octombrie 2012

Un atacator sinucigaş a detonat o bombă în apropierea serviciilor de informaţii siriene

Damasc, 9 oct /Agerpres/ - Un atacator sinucigaş a detonat luni o bombă în apropierea unei clădiri a serviciilor de informaţii siriene de la marginea Damascului, a anunţat un oficial sirian, informează Associated Press.
                  
Nu au existat rapoarte imediate asupra victimelor exploziei produse la Harasta, o suburbie a capitalei, a declarat oficialul, exprimându-se sub acoperirea anonimatului întrucât nu a fost autorizat să vorbească cu mass-media.
                  
Explozia a putut fi auzită în întreg Damascul şi a fost urmată de ciocniri armate, a anunţat postul de televiziune proguvernamental Al-Ikhbariya. Ambulanţe şi autospeciale de stins incendii au fost văzute întreptându-se acolo.
                  
Nu a existat o revendicare imediată a responsabilităţii atacului.

Un obuz sirian a căzut luni în nordul Libanului, unde s-au înregistrat, de asemenea, tiruri de armă în apropierea unui post al Siguranţei Generale, a afirmat o sursă din cadrul serviciilor de securitate libaneze, transmite AFP.
Potrivit sursei citate, nu a fost înregistrată nicio victimă, postul din regiunea Aboudiye fiind părăsit, iar armata libaneză a înmulţit numărul patrulelor din acest sector.
Un oficial din localitatea Sheikh Ayache, din aceeaşi regiune, a afirmat că zeci de persoane au fugit din sat din cauza tirurilor de armă.
De la începutul revoltei din Siria, în martie 2011, în zona frontierei libaneze au căzut mai multe obuze lansate de pe teritoriul sirian, iar schimburile de focuri de armă sunt frecvente în regiune, potrivit unor responsabili locali şi serviciilor de securitate libaneze.
                  
Rebelii sirieni, care încearcă să-l răstoarne de la putere pe preşedintele Bashar al-Assad, şi-au intensificat atacurile asupra serviciilor de securitate şi simbolurilor regimului de la Damasc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu