vineri, 12 octombrie 2012

Ziua porţilor deschise, la subunităţile de intervenţie ale IGSU

Vineri, de la ora 12.00, în holul Liceului de Artă „Sabin Păuţa” din Reşiţa va avea loc vernisajul expoziţiei de desene „Imagini ale dezastrului”. Lucrările sunt realizate de elevi ai liceului şi au ca teme: incendiile, cutremurele, alunecările de teren, exploziile etc.. Cele mai reuşite desene vor fi premiate cu sprijinul CEZ România.
Elevii liceului gazdă, una din unităţile de învăţământ partenere ale ISU „Semenic”, pregătesc pentru vineri şi un moment muzical, iar voluntarii care activează în cadrul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, filiala Caraş-Severin vor prezenta câteva tehnici de acordare a primului ajutor medical de urgenţă.
Şi tot vineri, în intervalul orar 10.00-12.00 vor fi organizate „Porţi deschise la pompieri” în toate subunităţile de intervenţie Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin, a comunicat purtătorul de cuvînt al instituţiei, plt. Anca Balint. 

De asemenea, subunităţile de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Dealu Spirii' al Municipiului Bucureşti vor organiza vineri, între orele 9,00 şi 18,00, Ziua porţilor deschise, cu ocazia Zilei internaţionale pentru reducerea riscului dezastrelor naturale.
Cu această ocazie vor fi prezentate principalele mijloace de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire a acestora.
ISUMB organizează o serie de manifestări cu tematică specifică dezastrelor naturale privind popularizarea şi conştientizarea populaţiei, a salariaţilor şi elevilor cu privire la riscurile specifice municipiului Bucureşti.

La nivelul Capitalei, ISUMB desfăşoară permanent activităţi de prevenire, diminuare şi reducere a riscurilor dezastrelor naturale.
Astfel, sunt organizate activităţi de pregătire şi informare preventivă a preşcolarilor, elevilor şi cetăţenilor, precum şi exerciţii de evacuare în cazul producerii unor dezastre naturale, convocări şi instructaje de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă cu factorii care au responsabilităţi în domeniul situaţiilor de urgenţă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu