luni, 15 octombrie 2012

Înalt responsabil al Al-Qaida, ucis în Kabylia

Alger, 15 oct /Agerpres/ - Un înalt responsabil al Al-Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI), care îi asigura legătura cu organizaţia-mamă Al-Qaida, a fost ucis de forţele de securitate algeriene în regiunea Tizi Ouzou (la 110 km de Alger), în Kabylia, au anunţat duminică surse din aceste forţe.

Khaled El Mig - pe numele său real, Boualem Bekai - şi-a găsit moartea vineri, într-o ambuscadă organizată de soldaţi în localitatea Azrou, situată la 50 km de Tizi Ouzou, au precizat aceste surse, citate de APS.

Identitatea sa a fost confirmată duminică de familia sa care i-a recuperat corpul de la spitalul din Tizi Ouzou.

Acest înalt responsabil al AQMI, în vârstă de 45 de ani, s-a alăturat combatanţilor islamişti din estul Algeriei la începutul războiului civil în anii 1990.

Grupul său este suspectat că ar fi în spatele mai multor atentate comise în ultimii doi ani în regiune, în special împotriva unui post militar care i-a costat viaţa în aprilie 2011 pe 14 soldaţi la Azazga, în apropiere de Tizi Ouzou.

În Algeria, AQMI condus de Abdelmalek Droukdel operează în principal în Kabylia şi atacă în general forţele de securitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu