miercuri, 24 octombrie 2012

ZIUA ARMATEI PRIN VIDEOCONFERINŢĂ ÎN TEATRELE DE OPERAŢII

Ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, şi şeful Statului Major General (SMG), general-locotenent Ştefan Dănilă, au susţinut miercuri, 24 octombrie, cu prilejul Zilei Armatei României, o videoconferinţă cu militarii români din detaşamentele dislocate în teatrele de operaţii din Afganistan, Bosnia-Herţegovina şi Kosovo, precum şi cu marinarii de pe fregata „Regele Ferdinand”, aflată în misiune în Golful Aden.

    „Mâine sărbătorim o zi importantă – Ziua Armatei României, un reper în istoria noastră naţională, un prilej de mândrie şi satisfacţie pentru momentele de glorie ale Armatei Române, dar şi un moment de pioasă aducere aminte a celor pe care i-am pierdut pe drum. Vă adresez, dincolo de tradiţionalul “La Mulţi Ani”, rugămintea expresă de a avea grijă  de oameni şi de a ne îndeplini misiunile. Vă doresc să vă întoarceţi sănătoşi acasă!”, a transmis ministrul Corneliu Dobriţoiu comandanţilor de detaşamente participanţi la videoconferinţă. Totodată, ministrul Dobriţoiu a dat asigurări că actuala conducere a MApN este determinată să rezolve în viitor “problemele complexe ale Armatei într-un buget mai generos decât cel din 2012, pentru a îndrepta multe lucruri care nu merg bine”.
    Comandanţii detaşamentelor din teatrele de operaţii şi comandantul fregatei „Regele Ferdinand” au raportat ministrului aspecte legate de principalele misiuni executate, de situaţia de securitate din zonele de responsabilitate, de starea moralului personalului şi de modul cum acesta ţine legătura cu familiile rămase în ţară.
    În încheierea videoconferinţei, şeful SMG, general-locotenent Ştefan Dănilă, i-a felicitat „pe toţi militarii din teatrele de operaţii, care, de 25 Octombrie, fac cunoscut faptul că armata României este prezentă în cele mai fierbinţi locuri de pe glob”.
    La videoconferinţă au mai participat secretarul de stat pentru Politica de Apărare şi Planificare strategică Sebastian Huluban, secretarul de stat pentru Relaţia cu Parlamentul, Informare Publică şi Creşterea Calităţii Vieţii Personalului Dan Tătaru, locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie al şefului SMG, general-locotenent Valeriu Nicuţ, locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Mircea Savu, şi locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral de flotilă Cristea Cucoşel.

Biroul de Presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu