joi, 18 octombrie 2012

Artileria turcă ripostează la căderea unui obuz sirian pe teritoriul turc

Ankara, 18 oct /Agerpres/ - Artileria turcă a ripostat joi la căderea unui obuz sirian în sudul Turciei, care nu a făcut victime, au afirmat surse locale turce citate de agenţia de presă Anatolia.

Garnizoana gărzilor de frontieră de la Hacipasa, în provincia Hatay, a reacţionat la căderea unui obuz sirian în jurul orei 16.15 /13.15 GMT/ pe teritoriul Turciei declanşând un tir de mortieră împotriva teritoriului sirian, au declarat serviciile guvernatorului provinciei Hatay într-un comunicat.

Obuzul sirian a căzut la trei metri de frontiera siriană şi la 150 de metri de o fermă, fără să facă victime sau pagube, adaugă comunicatul.

Armata turcă răspunde sistematic la fiecare cădere de obuz sirian în partea ei de frontieră după ce unul dintre ele a provocat moartea la 3 octombrie a cinci civili turci la Akcakale, un sat turc din apropierea frontierei siriene, aminteşte AFP.

Şeful diplomaţiei turce, Ahmet Davutoglu, a avertizat sâmbătă că Turcia va riposta în cazul unei noi violări a frontierei sale de către Siria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu