marți, 23 octombrie 2012

În Madrid încep noi proteste în jurul clădirii Congresului Deputaţilor

Madrid, 23 oct /Agerpres/ - În Madrid începe marţi o nouă serie de proteste împotriva măsurilor de austeritate, cu manifestaţii convocate marţi, joi şi sâmbătă de aceeaşi mişcare, autodenumită '25S', care a organizat în 25 septembrie protestele din jurul Congresului Deputaţilor, anunţă EFE.

Organizatorii susţin că au convocat o nouă acţiune de înconjurare a legislativului spaniol marţi, în prima zi în care sunt dezbătute amendamentele aduse proiectului de buget pentru 2013, pentru că acest proiect va genera numai 'opresiune şi mizerie'.

După ce la ultima manifestaţie, din 25 septembrie, protestele au degenerat în incidente grave şi confruntări cu forţele de ordine, organizatorii au mai arătat că, la adunarea de marţi, clădirea legislativului va fi înconjurată de propuneri, întrucât participanţii vor ataşa foi cu idei pe gardurile ce se află deja în jurul acesteia.

Manifestaţia de marţi va începe cu un marş care se va încheia în Plaza Neptuno din capitala spaniolă, iar organizatorii susţin că vor mai exista două astfel de proteste săptămâna aceasta, în 25, respectiv 27 octombrie.

Preşedintele Congresului Deputaţilor, Jesús Posada, a ţinut să spună doar că sesiunea parlamentară se va desfăşura normal, şi a precizat că manifestaţia de marţi nu a fost convocată legal, potrivit tuturor formalităţilor. În jurul clădirii legislativului spaniol vor fi desfăşuraţi 600 de agenţi ai forţelor de ordine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu