luni, 22 octombrie 2012

BULETIN DE PRESĂ

Accidente... pe doua roţi

    La sfârşitul săptămânii care tocmai s-a încheiat, pe raza judeţului au fost produse trei accidente rutiere în care au fost implicaţi conducători moto-velo, astfel:
   

    Conducător motociclu rănit 


    În după-amiaza zilei de sâmbată 20.10.2012, Poliţia Municipiului Caransebeş a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că în afara localităţii Vălişoara a avut loc un accident de circulaţie. 
    Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului, au constatat faptul că VR de 30 ani, în timp ce conducea un motociclu din direcţia Caransebeş către Orşova, în afara localităţii Vălişoara, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă.
    Din declaraţia acestuia, a rezultat că nu a mai putut evita un câine care a pătruns pe partea carosabilă, şi a intrat în coliziune cu acesta.
    În urma producerii accidentului, conducătorul motociclului a fost rănit uşor fiind transportat la Spitalul Caransebeş pentru a primi îngrijiri medicale.
    De asemenea, poliţiştii au stabilit că înainte cu mai puţin de o oră de la producerea accidentului, conducătorul motociclului a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea regimului legal de viteză în localitate.


    Biciclist rănit  grav


În după-amiaza zilei de sâmbată 20.10.2012, Poliţia Oraşului Oraviţa, a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că pe raza comunei Goruia a avut loc un accident de circulaţie.
Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au stabilit că numitul BV de 55 ani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Oraviţa – Reşiţa, la intrare în comuna Goruia, într-o curbă uşoară la dreapta, a intrat în coliziune frontală cu o bicicletă condusă de către numitul CI, de 53 ani, din sensul opus de mers.
În urma impactului a rezultat rănirea gravă a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa.
Ambii conducători de vehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest şi nu s-au aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cauză continuă cercetările în vederea stabilirii împrejurărilor cu exactitate privind mecanismul producerii accidentului.


    Conducător moped în ilegalitate


    În după-amiaza zilei de 21.10.2012, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu rănirea uşoara a unei persoane, pe DC 24 în localitatea Feneş.
    Deplasându-se la faţa locului, au constatat faptul că numitul GA de 53 ani, a condus un moped neînregistrat, fără a deţine permis de conducere sau curs de legislaţie rutieră şi fără să poarte cască de protecţie, a pierdut controlul mopedului, s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă.
    În urma accidentului conducătorul mopedului a fost rănit uşor, fiind transportat la Spitalul Caransebeş pentru a primi îngrijiri medicale.
    Fiind testat cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o concentraţie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.


    Infracţiuni rutiere de week-end


    Cu ocazia unei acţiuni organizată pe raza municipiului Reşiţa, poliţiştii rutieri au constat două infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, astfel:


    Cu alcoolul la volan


În dimineaţa zilei de 21.10.2012, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism în zona Triaj din Reşiţa, condus de numitul PI de 42 ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentraţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

    Autovehicul neînmatriculat



În după-amiaza zilei de 21.10.2012, pe strada Grădiştei  din municipiul Reşiţa a fost oprit pentru un control rutier un autoturism care avea aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare provizorii. 
Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii rutieri au constat faptul că numita UC a condus autoturismul având termenul de valabilitate al autorizaţiei de circulaţie provizorie expirat din luna august a acestui an.
În continuare se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu