joi, 25 octombrie 2012

Sudanul solicită ONU să condamne Israelul pentru atacul asupra unei uzine militare sudaneze

NEW YORK (MEDIAFAX) - Sudanul a solicitat miercuri Consiliului de Securitate să condamne Israelul pentru un raid împotriva unei uzine militare din apropiere de Khartoum, relatează AFP.
Ambasadorul sudanez Daffa-Alla Elhag Ali Osman a acuzat de asemenea statul evreu de implicare în conflictul din Darfur (vestul Sudanului).
Guvernul sudanez a acuzat miercuri Israelul că a bombardat o uzină militară la Khartoum, provocând doi morţi, la 18 luni după ce a mai acuzat statul evreu în cazul unui raid la Port-Sudan. O serie de explozii urmate de un incendiu s-au produs în noaptea de marţi spre miercuri la uzina militară Yarmuk din sudul capitalei sudaneze.
Israelul nu a reacţionat la aceste acuzaţii.
"Patru aparate israeliene au pătruns în spaţiul nostru aerian şi au realizat acest atac teribil", a afirmat ambasadorul în cadrul unei dezbateri a Consiliului de Securitate asupra conflictului din Darfur.
"Solicităm Consiliului de Securitate să condamne acest atac care constituie o încălcare flagrantă a conceptului de pace şi securitate", a declarat acesta, afirmând că Israelul "ameninţă pacea şi securitatea în toată regiunea".
Acesta a mai acuzat Israelul că armează rebelii din Darfur în lupta împotriva Khartoum şi că susţine transportul liderilor rebeli. "Vă solicităm să puneţi capăt acestei implicări externe în conflictul din Darfur", a declarat ambasadorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu