joi, 18 octombrie 2012

Noile sancţiuni europene sunt un ajutor pentru terorism (Damasc)

Damasc, 18 oct /Agerpres/ - Siria a reacţionat ferm miercuri la noua serie de sancţiuni europene, apreciind că este vorba de un ajutor acordat 'terorismului' în timp ce regimul sirian se confruntă cu o rebeliune armată, informează AFP.

'Noile sancţiuni impuse de UE Siriei constituie un sprijin politic, financiar şi mediatic suplimentar oferit de anumite ţări europene unor grupări teroriste care atacă statul sirian şi poporul său', a declarat o sursă din cadrul Ministerului sirian de Externe citat de agenţia oficială Sana.

Noua serie de sancţiuni decisă luni de miniştrii europeni de afaceri externe, a 19-a de la declanşarea crizei siriene, în martie 2011, îngheaţă fondurile a 28 de noi partizani ai preşedintelui sirian, care au de asemenea interdicţie la vize.

'Obstinaţia UE de a impune sancţiuni economice nejustificate, fără nici o bază legală sau morală, este în contradicţie cu ceea ce spun aceste ţări care afirmă că sunt motivate de apărarea intereselor poporului sirian',a adăugat sursa citată.

Decizia europeană creşte la 181 numărul persoanelor apropiate regimului şi la 54 numărul societăţilor sau al administraţiilor plasate pe lista neagră a UE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu