vineri, 19 octombrie 2012

Batalionul de Gardă a împlinit 20 de ani de la creare

CHISINĂU, 19 octombrie, 2012 — Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a participat la concertul festiv dedicat aniversării a XX-a de la crearea Batalionului de Gardă, care s-a desfăşurat la Sala cu Orgă din Chişinău.

„Militarii Batalionului de Gardă au devenit o parte indispensabilă a sistemului naţional de apărare, care, prin măiestria şi profesionalismul de care dau dovadă zilnic, au dobîndit respectul, simpatia şi încrederea cetăţenilor”, a declarat ministrul Apărării.

Totodată, Vitalie Marinuţa a lăudat performanţele companiei Gărzii de Onoare din cadrul Batalionului de Gardă, care a devenit pe parcursul anilor o emblema a Republicii Moldova în general şi a Armatei Naţionale în particular. „Această subdiviziune a Armatei Naţionale este un simbol al statului, iar profesionalismul şi ţinuta militară al celor care reprezintă una dintre unităţile de elită ale Armatei au fost apreciate şi admirate de mii de ori atît de oaspeţii Republicii Moldova, cît şi de cetăţenii noştri”, a mai spus Vitalie Marinuta.

În cadrul ceremoniei, veteranii şi militarii Batalionului de Gardă au fost decoraţi cu  medaliile “În Slujba Patriei” și „Pentru serviciu impecabil”. Ei au primit diplome de onoare şi cadouri de preţ, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere a meritelor şi performanţelor obţinute pe parcursul a douăzeci de ani de activitate.

Comandantul Batalionului de Gardă, colonelul Dumitru Mudrenco, a menţionat că militarii unităţii au fost întotdeauna apreciaţi pentru pregătire profesională excelentă atît în misiuni naţionale, cît şi internaţionale. „Batalionul de Gardă a participat pînă în prezent la circa 30 de aplicaţii multinaţionale şi bilaterale. De asemenea, anual, militarii din compania Gărzii de Onoare participă la circa 250 de ceremonii, asigurînd activităţile protocolare de stat, ceremoniile de acreditare a diplomaţilor străini şi înmînare a distincţiilor de stat”, a subliniat colonelul Mudrenco.

În cadrul evenimentului consacrat aniversării a XX-a de la crearea Batalionului de Gardă, pentru militarii şi membrii familiilor lor a fost organizat un concert festiv. La Sala cu Orgă au evoluat Orchestra Prezidenţială şi ansamblul „Doina Armatei”, artiştii emeriţi Margareta Ivanus, Natalia Proca şi alţii.





Pentru informaţii contactaţi:
Locotenent – colonel Diana GRĂDINARU, Şef Serviciul Relaţii Publice,
Tel: +373 22 252090, +373 079704708


Abonaţi-vă la noutăţile Ministerului Apărării pe www.army.md
Vizitaţi-ne pe YouTube, Facebook, Flickr şi Twitter
YouTube: http://www.youtube.com/mdnationalarmy
Facebook: http://www.facebook.com/MDAarmy?sk=info#!/MDAarmy?sk=wall
Flickr: http://www.flickr.com/photos/army_md/
Twitter: http://twitter.com/#!/MD_NationalArmy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu