luni, 22 octombrie 2012

Yemen: 4 membri presupuşi ai Al Qaida ucişi de o dronă

Sanaa, 22 oct /Agerpres/ - Patru membri presupuşi ai Al Qaida au fost ucişi duminică în Yemen de un raid aerian efectuat de o dronă, probabil americană, contra vehiculului lor în provincia Marib, la est de Sanaa, a declarat pentru AFP o sursă tribală.

'O dronă a tras o rachetă asupra unei maşini la bordul căreia circulau patru membri ai Al Qaida, pulverizând vehiculul şi ucigând ocupanţii', a declarat această sursă, care a solicitat anonimatul.

Atacul a avut loc la începutul serii în regiunea Hawi/Al-Damachqa, la 17 km est de oraşul Marib, a adăugat aceeaşi sursă.

Acesta este al doilea atac de dronă în Yemen în patru zile. Joi în zori, şapte presupuşi membri ai Al Qaida, dintre care un şef local, au fost ucişi de o lovitură a unei drone contra unei poziţii a reţelei extremiste în apropiere de Jaar, în provincia Abyan /sud/.

Potrivit unui responsabil al Comitetelor de rezistenţă populară, auxiliare armatei, şeful local al Al Qaida pentru oraşul Jaar, Nader Shaddadi, figura printre cei morţi.

La 4 octombrie, cinci membri presupuşi ai Al Qaida au fost ucişi într-un atac de dronă ce a vizat două maşini în provincia Shabwa din sudul Yemenului.

Statele Unite, singurele ce au drone în regiune, au efectuat în ultimele luni raiduri la ţintă împotriva Al Qaida în Peninsula Arabia /AQPA/ în sudul şi estul Yemenului.

La sfârşitul lunii septembrie, preşedintele yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi a recunoscut importanţa sprijinului militar american în 'utilizarea de drone, ce permit lovirea unei ţinte fără marjă de eroare'.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu