miercuri, 24 octombrie 2012

Peste 40 de rachete trase din Fâşia Gaza au explodat în Israel, înregistrându-se trei răniţi (poliţie)

Tel Aviv, 24 oct /Agerpres/ - Peste 40 de rachete au fost trase miercuri dimineaţa de către palestinieni din Fâşia Gaza către sudul Israelului provocând rănirea a trei persoane, dintre care două grav, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei Micky Rosenfeld.

Potrivit radioului public, răniţii sunt muncitori imigranţi thailandezi care lucrau la o fermă. Ei au fost internaţi într-un spital din sudul Israelului. Radioul a relatat, de asemenea, despre o casă lovită din plin de o rachetă.

Anterior, un palestinian şi-a pierdut viaţa într-un raid întreprins miercuri dimineaţa de aviaţia israeliană în Fâşia Gaza, ridicând la trei numărul palestinienilor ucişi de marţi seara, potrivit unor surse medicale palestiniene.

Raidul a avut loc la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, şi i-a vizat pe palestinienii din grupul armat Comitetele de rezistenţă populară, care trag rachete către Israel, au precizat sursele, adăugând că unul dintre militanţi a fost şi el rănit în atac.

Brigăzile Ezzedine Al-Qassam, ramura militară a mişcării radicale palestiniene Hamas care se află la putere în Fâşia Gaza, precum şi Comitetele de rezistenţă populară au revendicat într-un comunicat comun publicat la Gaza tirurile de rachete ''pentru a răzbuna'' moartea a trei militanţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu