joi, 18 octombrie 2012

Rusia desfăşoară sisteme antiaeriene S-400 la graniţa sa sudică (media turce)

Ankara, 18 oct /Agerpres/ - Armata rusă a început să desfăşoare noi sisteme de apărare antiaeriană la graniţa de sud a Federaţiei Ruse, relatează joi presa de la Ankara, subliniind că această mişcare a Moscovei intervine în contextul instalării unui element al sistemului de apărare antirachetă al NATO în Turcia. Potrivit publicaţiei Hurriyet, sistemele vor fi amplasate astfel încât să ţintească Turcia.

Oficiali militari ruşi susţin însă că instalarea sistemelor S-400 este destinată să consolideze graniţa Rusiei cu Georgia şi Azerbaidjan, fără ca în declaraţiile lor să fie făcută vreo aluzie la radarul american din Turcia, potrivit agenţiei ruse de presă Rosbalt.

Districtul militar Sud urmează să primească în dotare mai multe sisteme antirachetă şi de apărare antiaeriană S-400, care vor înlocui sistemele S-300, după cum a anunţat la 15 octombrie colonelul Igor Gorbulev, şeful acestui district.

Rusia dispunea până recent de patru regimente cu S-400: două în regiunea Moscova, unul în Kaliningrad şi unul în Districtul Militar Estic.

S-400 Triumf poate angaja orice tip de ţinte aeriene - de la UAV-uri, la avioane strategice, tactice până la rachete balistice, acţionând pe o distanţă de peste 400 de kilometri şi o altitudine maximă de 30 kilometri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu