marți, 16 octombrie 2012

Raiduri aeriene asupra unei regiuni-cheie din nodul Siriei controlate de insurgenţi

Damasc, 16 oct /Agerpres/ - Avioane militare siriene au bombardat marţi dimineaţa Maaret al-Nooman, o regiune strategică din nordul ţării, pe care trupele proguvernamentale încearcă să o recucerească de la rebeli, a anunţat o organizaţie neguvernamentală siriană, citată de AFP.

Aceste raiduri sunt 'cele mai violente' de la preluarea de către insurgenţi a controlului asupra împrejurimilor oraşului în provincia Idleb, a declarat pentru AFP preşedintele Observatorului sirian pentru drepturile omului /OSDH/, Rami Abdel Rahman.

Operaţiunea urmăreşte degajarea axei rutiere pentru a permite deplasarea în zonă a întăririlor militare şi respingerea insurgenţilor din oraşul situat pe principala autostradă ce leagă Damascul de Alep.

Preluând controlul asupra oraşului Maaret al-Nooman, rebelii au blocat artera internaţională.

Bombardamentul de marţi a vizat localităţile Hisch, Maarshamsha, Maarshamarin, Telmise şi Deir al-Gharbi, a precizat sursa OSDH adăugând că bateriile apărării antiaeriene rebele au ripostat.

Respectiva intervenţie are loc după ce ziua de luni a fost una din cele mai sângeroase de la declanşarea conflictului armat putere-opoziţie în Siria, în urmă cu 19 luni, respectiv 151 de morţi, în majoritate civili.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu