joi, 18 octombrie 2012

Exerciţiu internaţional de simulare de cutremur în SUA, Canada, Italia şi alte ţări

Washington, 18 oct /Agerpres/ - Milioane de oameni din Statele Unite ale Americii /SUA/, Canada, Italia şi alte ţări se pregătesc să ia parte joi la un exerciţiu de simulare a unui seism, relatează Associated Press.

Organizatorii estimează că la 'Great ShakeOut' /'Marea zdruncinare'/ vor lua parte circa 14 milioane de oameni, dintre care 9,3 milioane doar în California.

La exerciţiu şi-au anunţat participarea proprietari de case, elevi şi angajaţi din vestul şi sud-estul SUA, din provincia canadiană Columbia Britanică, din Italia, Puerto Rico /Marea Caraibelor/ şi Guam /Pacific/. Aceştia vor exersa între altele aruncatul la pământ, acoperitul capului cu mâinile şi sprijinirea de un obiect solid, tehnici despre care experţii susţin că reduc riscurile de răniri în cazul unui cutremur puternic.

În Los Angeles /California/, pasagerii din Union Station, principalul nod de transport al metropolei, vor fi invitaţi să se pună la adăpost, iar trenurile şi metroul vor încetini pentru ca operatorii să poată inspecta vizual şinele, proces care ar urma să dureze 15 minute. În cazul unui seism real, circulaţia trenurilor poate fi oprită. De asemenea, responsabili din sectorul transporturilor vor prezenta publicului tehnici de evacuare în siguranţă a unui vagon.

Cel mai recent seism major din sudul Californiei a fost înregistrat în 1994, la Northridge, şi a avut magnitudinea de 6,7. Atunci, 72 de oameni au murit şi regiunea Los Angelesului a suferit pagube estimate la 25 de miliarde de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu