luni, 15 octombrie 2012

EVAZIUNE, FURĂCIUNI ŞI BULIBĂŞEALĂ RUTIERĂ


Evaziune fiscală

    În data de 12.10.2012, lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat verificări la o societate comercială de pe raza municipiului Reşiţa. Cu ocazia verificărilor s-a constatat că G. Ovidiu, din Reşiţa, administratorul societăţii comerciale nu a evidenţiat corect în documentele contabile taxele şi impozitele datorate bugetului de stat din activitatea de plasare a forţei de muncă, prejudiciind bugetul de stat, în sumă de 3.983.721 lei.
    Se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.


Multiple infracţiunii la codul rutier

    - În data de 12.10.2012, orele 23.35, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi îndrumare a traficului rutier au oprit pentru control un autovehicul  condus de S. Nistor, de 44 ani, din Bucoşniţa. Întrucât conducătorul auto emana vapori de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
    S-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu îmbibaţie alcoolică peste limita legală”.

- În data de 13.10.2012, orele 01.22, lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Moldova-Nouă în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi îndrumare a traficului rutier au oprit pentru control un autoturism condus de E.-S. Deian, de 29 ani, din Şuşca. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

- În data de 14.10.2012, orele 22.30, lucrători din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Caransebeş în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi îndrumare a traficului rutier au observat un autoturism care se deplasa cu viteză, pe contrasens. Trecând la urmărirea acestuia au observat că autoturismul a oprit brusc şi din el a coborât şi a fugit o persoană de sex masculin, care s-a ascuns în şanţul de pe marginea drumului. După identificare s-a stabilit că acesta se numeşte A. Fedor, de 28 ani, din judeţul Timiş. Întrucât emana vapori de alcool a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 1.34 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 Conducătorul auto a fost condus la Spitalul de Urgenţă Caransebeş pentru a i se recolta probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei însă acesta a refuzat.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Cu numerele de circulaţie expirate

În data de 14.10.2012, orele 15.20, lucrători din cadrul Poliţiei Bocşa au oprit pentru control un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de P. VALENTIN, de 34 ani, din Bocşa,
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că numărul de înmatriculare provizoriu era expirat.
În continuare se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

A căzut de pe scuter

    În data de 13.10.2012, orele 21.11, Secţia 6 Poliţie Rurală Bozovici a fost sesizată telefonic prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că la ieşirea din localitatea Eftimie Murgu, spre pădure, a căzut o persoană cu un motoscuter.
    La faţa locului s-au deplasat lucrători din cadrul secţiei de poliţie, ocazie cu care a fost identificat D. Florin, de 36 ani, din Eftimie Murgu, care se afla   într-o stare avansată de ebrietate şi care prezenta leziuni la nivelul capului.
     D. Florin a fost transportat la Centrul Medical de Permanenţă Bozovici, ulterior fiind transportat la Spitalul Judeţean din Reşiţa.
    Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiuni de vătămare corporală din culpă.

Autor de furt identificat
   
    În data de 10.10.2012, orele 11,23, Poliţia Oraşului Bocşa a fost sesizată cu privire la faptul că o locuinţă din comuna Ramna a fost spartă. În urma verificărilor efectuate a fost identificat autorul, S. Grigore Ioan, de 41 ani, din judeţul Mureş, cioban la stâna părţii vătămate. Prejudiciul creat este de 4.600 lei. Se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu