sâmbătă, 27 octombrie 2012

Liderul Al-Qaida le cere egiptenilor să ducă revoluţia 'până la capăt'


Washington, 27 oct /Agerpres/ - Liderul reţelei teroriste Al-Qaida, Ayman al-Zawahri, le-a cerut egiptenilor, prin intermediul unei înregistrări video, 'să ducă revoluţia până la capăt', a informat vineri Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE), preluat de AFP.

'Lupta nu este încheiată, dar ea a început', a afirmat al-Zawahiri în această înregistrare video publicată pe site-urile islamiste şi tradusă de SITE, chemându-i pe 'toţi oamenii sinceri din Egipt' să desfăşoare o campanie în rândul populaţiei pentru a duce până la capăt revoluţia care a fost abandonată'.

'Revoluţia din Egipt trebuie să continue, iar comunitatea musulmanilor trebuie să se sacrifice până va obţine ce doreşte şi până va smulge din mâinile corupte demnitatea şi onoarea Egiptului', a mai spus el.

Într-o altă înregistrare video prezentată pe scurt şi tradusă tot de SITE, al-Zawahiri îi cheamă pe egipteni să ia parte la manifestaţiile ce vizează ambasada israeliană şi împotriva normalizării relaţiilor şi a tratatului de pace cu Israelul, precum şi a 'ocupării teritoriului palestinian de către Israel (...) şi a blocadei impuse Fâşiei Gaza'.

El i-a pus lui Mohamed Morsi - pe care îl descrie ca fiind un preşedinte lipsit de autoritate - o serie de întrebări, în special în legătură cu atitudinea sa în raport cu 'djihadul pentru eliberarea Palestinei', cu Sharia şi cu participarea Egiptului la războiul dus de Statele Unite împotriva terorismului.

Liderul Al-Qaida 'îi cheamă de asemenea pe toţi coreligionarii săi să răpească 'cetăţeni ai ţărilor aflate în război împotriva musulmanilor'. 'Prizonierii noştri sau şeicul Omar Abdel-Rahman nu vor fi eliberaţi decât prin forţă, pentru că este singurul limbaj pe care ei îl înţeleg', a subliniat el.

Supranumit 'şeicul orb', Omar Abdel-Rahman, condamnat la închisoare pe viaţă în Statele Unite pentru complot în vederea comiterii de atentate, este un egiptean care a mai fost citat ca instigator al primelor atentate împotriva World Trade Center, soldate cu şase morţi şi 1.000 de răniţi, în 1993.

Ayman al-Zawahiri a mai afirmat că preşedintele Barack Obama este un 'mincinos' şi i-a cerut să recunoască înfrângerea Statelor Unite în Irak şi Afganistan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu