luni, 29 octombrie 2012

Şapte tiruri de rachete spre Israel după un raid asupra Gazei ce a făcut un mort

Tel Aviv, 29 oct /Agerpres/ - Şapte rachete au fost trase duminică asupra Israelului fără să facă răniţi sau pagube după un raid israelian ce a făcut un mort în Fâşia Gaza, în a patra zi a unui armistiţiu intervenit după violenţe mortale.

'Două rachete au căzut într-un sector nelocuit din districtul Eshkol şi alta la marginea Beersheba. Nu au fost răniţi sau pagube', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld.

'O altă rachetă, trasă de asemenea din Gaza, a căzut într-o zonă nelocuită din apropiere de Beersheba şi nu a provocat victime sau pagube', a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat la rândul său duminică seară că alte trei rachete au explodat în teritoriul israelian în timpul zilei fără să provoace victime sau pagube.

Duminică seară, aviaţia israeliană a lansat două raiduri în Fâşia Gaza, fără să facă victime, au declarat martori oculari şi serviciile de securitate palestiniene. O casă a fost distrusă în urma acestor atacuri, au adăugat aceleaşi surse.

Primarul din Beersheba, Rubik Danilovitch, a declarat la radio că a decis să suspende cursurile în şcoli până la un nou ordin, întrucât 'multe case din oraş nu sunt protejate' împotriva atacurilor cu rachete.

Guvernul israelian a decis să extindă dispozitivul de protecţie a civililor din localităţile situate pe o rază de 4,5 - 7 km de Fâşia Gaza, care nu sunt protejate de sistemul de interceptare de rachete.

Tirurile asupra Beersheba au fost revendicate de grupul armat palestinian Comitetele de rezistenţă populară /CRP/.

Aceste tiruri au avut loc după un raid aerian israelian asupra Fâşiei Gaza, care l-a ucis în timpul nopţii pe un membru al braţului armat al Hamas, ce controlează Fâşia Gaza, şi a rănit un alt activist al grupului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu