duminică, 14 octombrie 2012

Opt morţi, dintre care un copil, în explozia unei maşini-capcană în apropiere de Damasc


Londra, 14 oct /Agerpres/ - Opt persoane, dintre care un copil şi două femei, au fost ucise sâmbătă în explozia unei maşini-capcană în apropierea unui fost bastion al regimului din apropiere de Damasc, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului /OSDH/, citat de AFP.

'Opt civili, dintre care o fetiţă şi două femei, au fost ucise şi alte 13 grav rănite în explozia unei maşini-capcană la Al-Nabak, pe drumul ce leagă Damascul de provincia Homs' /centru/, a precizat OSDH.

'Explozia i-a vizat pe participanţii la o manifestaţie antiregim', a precizat directorul OSDH, Rami Abdel Rahman.

Un videoclip de amator turnat de militanţi şi distribuit de OSDH arată un vehicul alb în întregime distrus, fără partea din spate şi cu o uşă carbonizată.

Abdel Rahman a afirmat că nu poate să spună imediat cine se află în spatele acestui atac. Revoltele violente şi confruntările armate din Siria s-au soldat cu cel puţin 33.000 de morţi în ultimele 18 luni, susţine Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP, dar bilanţul nu poate fi verificat din surse independente.
Peste 1.000 de persoane au murit în ultimele cinci zile, precizează organizaţia cu sediul în Marea Britanie şi apropiată de opoziţia siriană.
"Cel puţin 23.630 de civili, 8.211 militari şi 1.241 de dezertori au fost ucişi în violenţele din Siria în intervalul martie 2011 - 12 octombrie 2012", a declarat preşedintele OSDO, Rami Abdel Rahman.
Bilanţul nu poate fi verificat din surse independente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu