marți, 23 octombrie 2012

Un proiectil provenind din Siria loveşte un centru de sănătate turc

Ankara, 23 oct /Agerpres/ - Un proiectil antirachetă lansat de pe teritoriul sirian a vizat marţi un centru de sănătate din districtul Reyhanli, în provincia Hatay de la graniţa cu Siria fără să provoace victime, a anunţat postul de televiziune turc CNN, citat de Reuters şi Xinhua.

Turcia şi-a intensificat prezenţa de-a lungul celor 900 de kilometri ai graniţei sale cu Siria şi a replicat la orice explozie provocată pe teritoriul său de rachete ale forţelor guvernamentale siriene sau ale insurgenţilor.

Biroul de presă al guvernoratului a indicat că nu deţine informaţii privind acest incident.

Tensiunile între cele două ţări vecine, foste aliate până la declanşarea insurecţiei siriene împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, în urmă cu peste 19 luni, înregistrează o continuă escaladă.

Cotidianul turc Milliyet afirma într-o recentă ediţie că, în replică la diferite acţiuni siriene, armata turcă a lansat 87 de proiectile împotriva Siriei omorând 12 soldaţi şi distrugând un număr nedeterminat de tancuri.

Şeful Statului Major al armatei turce, generalul Necdet Ozel, a indicat în cursul acestei luni că trupele sale vor reacţiona 'cu forţă sporită' în cazul în care teritoriul Turciei continuă să fie vizat de tiruri siriene. De asemenea, parlamentul de la Ankara a aprobat suplimentarea dispozitivelor militare la graniţa turco-siriană pentru a contracara o eventuală extindere a conflictului din Siria în regiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu