luni, 22 octombrie 2012

Rusia va retrage opt elicoptere militare din Transnistria

Chişinău, 22 oct - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Federaţia Rusă va evacua opt elicoptere militare din regiunea transnistreană, utilizate anterior de forţele de menţinere a păcii, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă vicepremierul moldovean responsabil pentru reintegrare, Eugen Carpov. El însă a precizat că nu este vorba de armamentul şi muniţia militară pe care Moscova s-a angajat încă din anul 1999 să le evacueze.
Cele opt elicoptere nu mai sunt utilizate din 1998, iar Rusia a cerut permisiunea ca avioanele sale militare să aterizeze pe aeroportul de la Tiraspol pentru a le încărca. Primul avion militar va ateriza marţi la Chişinău, după care va zbura la Tiraspol, se va întoarce la Chişinău, după care va decola spre Rusia, a declarat Carpov, menţionând că vor fi respectate toate rigorile în acest sens.
Carpov a salutat decizia Rusiei, care, în opinia sa, va reduce gradul de militarizare a regiunii transnistrene.
În privinţa armamentului pe care Rusia l-a livrat pacificatorilor săi din zona de securitate de pe Nistru, Eugen Carpov a declarat că acesta a fost luat din depozitele fostei Armate a XIV-a, dislocată în regiunea transnistreană. Potrivit lui Carpov, Rusia a recunoscut că a fost vorba de o eroare şi s-a obligat să returneze armamentul respectiv.

Ministrul apărării, Vitalie Marinuţa, a specificat că era vorba de aruncătoare de grenade

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu