luni, 29 octombrie 2012

Reuniune a nostalgicilor lui Mussolini la împlinirea a 90 de ani de la Marşul asupra Romei

Roma, 29 oct /Agerpres/ - Câteva sute de nostalgici ai lui Mussolini s-au adunat duminică, la Predappio, în regiunea Emilie-Romagne, pentru a comemora împlinirea a 90-a de ani de la Marşul asupra Romei şi a denunţa laicismul liberal şi imigraţia, au informat site-uri ale presei italiene.

Purtând bannere şi medalii de foşti combatanţi, fasciştii - majoritatea bărbaţilor fiind îmbrăcaţi în cămăşi negre specifice - s-au reunit ca în fiecare an în cimitirul din San Cassiano, unde este înhumat fostul dictator.

În micul oraş natal al Ducelui, ei au defilat până la uşa bisericii, purtând o cruce pe care au depus-o alături de uşă, potrivit imaginilor video difuzate pe site-ul Corriere della Sera.

Un abate tradiţionalist în sutană, Giulio Maria Tam, a predicat împotriva 'laicismului liberal şi a ateismului macho' al unei societăţi care 'luptă împotriva familiei cu divorţul, avortul şi homosexualitatea'.

Amintind că Mussolini 'a făcut legile sociale şi gratuitatea accesului la îngrijirea sănătăţii', preotul a afirmat că apocalipsa vine asupra oraşelor italiene sub forma fluxului imigraţiei africane, care vor păţi ca oraşul francez Marsilia,'unde acum este Africa'.

'Cămăşile negre' au organizat în 28 octombrie 1022 un marş spectacular spre Roma. Pregătită din luna august, manifestaţia apare în prezent ca un act simbolic de preluare a puterii de către fascism. Circa 20.000 de 'cămăşi negre' au ajuns în capitala italiană, dar suveranul - în loc să proclame starea de urgenţă - l-a invitat pe Mussolini la guvernare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu