miercuri, 24 octombrie 2012

Şeful Statului Major rus afirmă că rebelii sirieni utilizează lansatoare de rachetă americane Stinger

Moscova, 24 oct /Agerpres/ - Şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Nikolai Makarov, a declarat miercuri că rebelii sirieni utilizează lansatoare de rachete de fabricaţie americană Stinger în luptele contra forţelor guvernamentale ale preşedintelui Bashar al-Assad, transmit Interfax, RIA Novosti şi AFP.

'Statul Major dispune de informaţii potrivit cărora rebelii luptă contra forţelor guvernamentale siriene cu lansatoare de rachete sol-aer portabile din diverse state, în special Stinger de fabricaţie americană', a insistat generalul rus, adăugând că 'rămâne de stabilit cine le-a livrat'.

Înaltul oficial militar rus consideră că este posibil ca armele şi muniţiile, în special lansatoare de rachete sol-aer portabile, să fie livrate rebelilor sirieni din străinătate prin diverse mijloace de transport, inclusiv pe calea aerului.

'Toate mijloacele de transport pot fi folosite în acest scop, în special avioanele civile. Aceasta este o problemă serioasă', a declarat generalul rus.

Declaraţia acestuia intervine în contextul în care, săptămâna trecută, diplomaţia de la Moscova a acuzat Washingtonul de livrarea de Stinger către rebelii sirieni, denunţând un 'act de susţinere a terorismului internaţional', în baza unor informaţii în acest sens apărute în presa americană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu