luni, 22 octombrie 2012

AFGANISTAN: Un militar rănit în Afganistan căruia i-au fost amputate picioarele s-a întors la unitate

BISTRIŢA (MEDIAFAX) - Un militar din Bistriţa-Năsăud care a fost rănit, în urmă cu doi ani, în timpul unei misiuni în Afganistan, fiindu-i amputate picioarele, s-a întors recent la unitate, continuând să lucreze şi dând dovadă de "o tărie de caracter deosebită", potrivit comandantului Brigăzii 81 Mecanizate.
Generalul de brigadă Dan Florin Grecu, comandantul Brigăzii 81 Mecanizate "General Grigore Bălan" din Bistriţa, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că militarul rănit în urmă cu doi ani în timpul unei misiuni în Afganistan s-a întors în unitate şi lucrează într-un birou, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Plutonierul major Vasile Zbâncă este angajat, lucrează. Dă dovadă de o tărie de caracter deosebită şi vrea să fie tratat ca oricare dintre colegii lui şi aşa îl tratăm, pentru că merită. El e la serviciu", a declarat generalul de brigadă Dan Florin Grecu.
Potrivit sursei citate, Vasile Zbâncă, acum în vârstă de 30 de ani, a fost rănit în timpul executării unei misiuni în Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului Humvee. El şi-a pierdut atunci ambele picioare, acestea fiindu-i amputate în Germania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu