miercuri, 24 octombrie 2012

(Corespondenţă) Manifestaţii organizate de Ambasada României la Chişinău cu ocazia Zilei Armatei Române

Chişinău, 24 oct /Agerpres/ - Ambasada României la Chişinău organizează în aceste zile mai multe manifestaţii în Republica Moldova dedicate Zilei Armatei Române, sărbătorită în data de 25 octombrie.

Marţi, la cimitirul ostaşilor români de la Ţiganca, raionul Cantemir (sud) şi la Parcela de Onoare a ostaşilor români de la Cania au avut loc activităţi de comemorare a eroilor români căzuţi pe câmpurile de luptă. La manifestaţii au participat Marius Gabriel Lazurca, ambasadorul României în Republica Moldova, colonel Danicu Tănasă, ataşatul apărării, reprezentanţi ai Consulatului General al României de la Cahul, un sobor de preoţi de la Mitropolia Basarabiei. În cadrul acesteia a fost oficiată o slujbă religioasă şi au fost depuse flori şi coroane la mormintele eroilor, potrivit unui comunicat al Ambasadei.

Miercuri, la Chişinău, va avea loc o întâlnire cu veteranii Armatei Române, iar joi va fi oficiată slujbă religioasă, precum şi depuneri de flori şi coroane la cimitirul ostaşilor din Chişinău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu