sâmbătă, 27 octombrie 2012

Zeci de morţi şi răniţi într-un atentat la Damasc


BEIRUT (MEDIAFAX) - Un atentat cu maşină-capcană, care s-a soldat cu zeci de morţi şi răniţi, a avut loc vineri la Damasc, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.
"Explozia unei maşini-capcană în faţa moscheii Omar Ibn Khattab, în sectorul al-Shorta, cartierul Daf Shawk, s-a soldat cu zeci de morţi şi răniţi", a anunţat organizaţia cu sediul în Marea Britanie şi care se sprijină pe o reţea de militanţi şi surse medicale.
"Ambulanţe sunt deplasate la locul atentatului, care, de asemenea, a distrus numeroase case în sector", potrivit OSDO.
Şi agenţia de presă siriană oficială Sana a informat că o maşină-capcană a explodat vineri în sudul Damascului, provocând "victime".
"Un atentat terorist cu maşină-capcană la Zouhour, în cartierul Daf Shawk, s-a soldat cu victime şi pagube materiale importante", a anunţat Sana.
Sectorul al-Shorta mai este cunoscut cu denumirea Zouhour.
Atentatul survine în timp ce armata şi grupări rebele s-au angajat joi, la îndemnul emisarului internaţional Lakhdar Brahimi, să înceteze focul pe parcursul celor patru zile ale sărbătorii musulmane Aid Al-Adha.
Frontul al-Nosra, un grup islamist rebel care a revendicat majoritatea atentatelor în ultimele luni, a respins categoric orice propunere de armistiţiu.
Armata a anunţat vineri după-amiază că va riposta la "încălcările" comise de către "grupări armate" în diferite locuri de-a lungul ţării, într-un comunicat citit la televiziune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu