luni, 29 octombrie 2012

BĂUTURĂ, BĂUTURĂĂĂ...

Arestat preventiv


Un tânăr în vârstă de 26 ani a fost arestat preventiv după ce a condus un autovehicul fără a poseda permis de conducere, se afla băut la volan şi a acroşat o autospecială a poliţiei.
În seara zilei de 26 octombrie a.c., Poliţia Oraşului Oţelu Roşu a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că un tânăr se află la volanul unui autoturism deşi a consumat băuturi alcoolice.
Un echipaj al Poliţiei Rutiere au depistat pe raza localităţii Băuţar autoturismul indicat, care circula din direcţia Haţeg spre Caransebeş. Poliţiştii rutieri au procedat la urmărirea autoturismului folosind semnalale luminoase şi acustice, moment în care conducătorul auto a mărit viteza. Poliţiştii au reuşit oprirea autovehiculului urmărit, însă când aceştia au coborât din autospecială, tânărul a plecat cu autoturismul şi a acroşat autospeciala poliţiei continuându-şi deplasarea spre Caransebeş.
La doar câteva sute de metri, autovehiculul a fost oprit, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că la volan s-a aflat P.COSMIN, în vârstă de 26 ani, dar care nu posedă permis de conducere. Mai mult, la testarea cu aparatul alcooltest a acestuia a rezultat o concentraţie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Oţelu Roşu unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În baza probelor administrate la dosar şi în urma prezentării tânărului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş cu propunere de arestare preventivă, pe numele acestuia, în data de 27 octombrie a.c., a fost emis un mandat pe o perioadă de 29 zile.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, conducerea unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.


    Trei infracţiuni la dosar


Un bărbat în vârstă de 40 ani, a fost depistat de poliţişti, în noaptea de 28/29.10.2012, la volanul unui autoturism neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere.
Autoturismul condus de P.MIHAITA, a fost oprit pentru control de oamenii legii în timp ce desfăşurau o acţiune pe linia circulaţiei rutiere pe strada Crişan din municipiul Reşiţa.
 Verificările efectuate au indicat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, iar autovehiculul este neînmatriculat având aplicate plăcuţe cu număr fals de înmatriculare, motiv pentru care s-a întocmit un dosar de cercetare penală.


A pierdut control autoturismului într-o curbă



În seara zilei de ieri, 28 octombrie a.c., poliţiştii rutieri au intervenit la un accident rutier produs pe raza localităţii Mehadia, în urma căruia un bărbat a fost rănit uşor.
Cercetările efectuate de echipa deplasată la faţa locului au indicat faptul că în timp ce M.GHEORGHE, în vârstă de 48 ani, conducea un autoturism, din direcţia Orşova spre Caransebeş, într-o curbă a pierdut controlul vehiculului şi s-a izbit de malul consolidat al unui canal de scurgere a apei pluviale din afara părţii carosabile.
În urma accidentului, conducătorul auto a fost rănit uşor, fiind transportat la Spitalul Municipal Caransebeş unde i-au fost acordate îngrijiri medicale şi a rămas internat.
Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.




Infracţiuni la regimul circulaţiei


Acţiunile pe linia circulaţiei rutiere desfăşurate de oamenii legii în după-amiaza zilei de ieri, 28 septembrie a.c., au fost cu ghinion pentru doi bărbaţi.
Pe strada Şcolii din Răcăşdia, poliţiştii au oprit pentru control un autovehicul înmatriculat în străinătate la volanul căruia se afla R.GHEORGHE, în vârstă de 33 ani, dar care nu este posesor de permis de conducere.
Un alt bărbat în vârstă de 54 ani, a fost depistat de poliţiştii rutieri pe strada Zona Gării din Oraviţa la volanul unui autoturism având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În ambele cazuri s-au întocmit acte premergătoare în cadrul a două dosare de cercetare penală.


A ajuns în arest


Un tânăr în vârstă de 20 ani, din Moldova Nouă a ajuns în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, după ce a fost reţinut de poliţişti în seara zilei de 27 octombrie a.c.
Pe numele tânărului Judecătoria Moldova Nouă a emis în data de 26.10.2012 un mandat de executare a pedepsei închisorii pe o perioadă de 4 ani închisoare pentru furt calificat.
În seara zilei de 1 noiembrie 2012, partea vătămată a sesizat poliţia prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că tânărul a agresat-o fizic în locuinţa acesteia. Neînţelegerile au pornit de la un telefon mobil, pe care tânărul s-a oferit să-l repare la Timişoara, însă i-a restituit un alt telefon, pe care partea  vătămată l-a refuzat.
M.ALEXANDRU, a fost reţinut pe raza oraşului Moldova Nouă, localitate unde acesta îşi are şi domiciliul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu