sâmbătă, 20 octombrie 2012

6 poliţişti afgani ucişi într-un atac din interior


Kabul, 20 oct /Agerpres/ - Un ofiţer afgan de poliţie şi un bucătar şi-au otrăvit colegii de la un punct de control din provincia Helmand (sud), într-un atac coordonat cu insurgenţii din exterior, incidentul soldându-se cu şase morţi, transmite Associated Press.

Ofiţerul şi bucătarul au otrăvit doi colegi poliţişti de la punctul de control din districtul Gereshk, iar apoi militanţii au atacat din exterior, omorându-i şi pe ceilalţi patru ofiţeri, a declarat Ahmad Zirak, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Helmand. El nu a precizat în ce mod au fost otrăviţi cei doi.

Ofiţerul de poliţie implicat a fost arestat în timp ce încerca să fugă, însă complicele său, bucătarul, a reuşit să scape, a mai spus Zirak.

Acesta este cel mai recent dintr-o lungă serie de atacuri din interiorul armatei şi poliţiei afgane care ameninţă să submineze atât parteneriatul cu trupele internaţionale - care au fost ţinta multor astfel de atacuri - cât şi moralul forţelor afgane, care au suferit, la rândul lor, la fel de multe victime de pe urma acestor atacuri.

Până în prezent, cel puţin 52 de militari străini ai NATO - din care aproximativ jumătate erau americani - au fost ucişi în aşa-numitele atacuri din interior, comise de soldaţi şi poliţişti afgani sau de insurgenţi deghizaţi în uniformele acestora. Guvernul afgan nu a furnizat date privind numărul soldaţilor ucişi în astfel de atacuri, însă, potrivit statisticilor militare americane, cel puţin 53 de membri ai forţelor afgane de securitate au fost omorâţi în acest fel până la sfârşitul lui august.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu