sâmbătă, 27 octombrie 2012

Prostituţia în Europa: Vastă operaţiune împotriva reţelelor nigeriene (Europol)

Haga, 27 oct /Agerpres/ - Serviciile de poliţie din nouă ţări europene au desfăşurat o vastă operaţiune de control în mediul prostituţiei cu scopul de a identifica reţelele nigeriene suspectate de trafic de fiinţe umane, a anunţat vineri Europol, potrivit AFP.

Această operaţiune a fost desfăşurată în case de prostituţie din Austria, Belgia, Danemarca, Elveţia, Germania, Luxemburg, Olanda şi Suedia.

Ea a vizat 'reţelele criminale nigeriene care acţionează în întreaga Europă', a făcut cunoscut Europol într-un comunicat.

Misiunea fost condusă de poliţia germană şi coordonată de Europol, oficiul interguvernamental care facilitează schimbul de informaţii între poliţiile naţionale din cadrul Uniunii Europene.

'Conform datelor provizorii, 468 de persoane din Africa de Vest, în majoritate femei, au fost controlate şi identificate în ţările respective', se arată în documentul Europol.

Scopul a fost de a identifica persoanele aduse din Africa de Vest în Europa în vederea prostituţiei şi de a obţine informaţii privind criminalii suspectaţi că se ocupă cu traficul de fiinţe umane.

'Autorii recurgeau la voodoo, practicat şi în prezent în Africa de Vest, pentru a exercita presiuni asupra victimelor, a le intimida sau înfrânge rezistenţa', a adăugat sursa menţionată.

Europol a ţinut să precizeze că este în curs de a analiza rezultatele operaţiunii 'pentru a contribui la identificarea figurilor cheie ale traficului cu fiinţe umane în Europa'.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu