marți, 9 octombrie 2012

Armata israeliană a desfăşurat rachete Patriot lângă Haifa

Tel Aviv, 9 oct /Agerpres/ - Armata israeliană a desfăşurat baterii de rachete anti-rachetă Patriot în apropiere de Haifa, în nordul ţării, la două zile după ce o dronă neidentificată a pătruns în spaţiul aerian al statului evreu, transmite AFP.

Potrivit unui responsabil din Ministerul Apărării, aceasta nu este prima desfăşurare lângă Haifa de baterii Patriot, care sunt transportate dintr-o zonă a Israelului în alta, în funcţie de necesităţi.

Sâmbătă, un avion de luptă israelian a doborât o dronă neînarmată în nordul deşertului Negev. Drona intrase în spaţiul aerian al statului evreu venind dinspre Mediterana, nu departe de Fâşia Gaza.

Armata a respins ipoteza că drona ar fi putut fi lansată din Fâşia Gaza, analizând o eventuală implicare a mişcării libaneze Hezbollah, a declarat un responsabil militar la postul de radio public.

Rachetele Patriot, trimise de SUA Israelului pentru prima dată în timpul Războiului din Golf din 1991, au fost folosite de statul evreu pentru a apăra Haifa în 2006, când Hezbollah a tras sute de rachete spre Israel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu