joi, 11 octombrie 2012

Ammanul dezminte că SUA ar fi trimis militari în Iordania pentru o posibilă misiune în Siria

AMMAN (MEDIAFAX) - Armata iordaniană a dezminţit, miercuri, informaţiile cu privire la un ajutor militar american acordat pentru controlul afluxului de refugiaţi sirieni şi în eventualitatea în care regimul sirian ar pierde controlul asupra armelor sale chimice, relatează AFP.
"Informaţiile privind un ajutor acordat de Statele Unite regatului pentru a face faţă unui aflux de refugiaţi sirieni sau pericolului legat de armele chimice din Siria sunt nefondate", a declarat un purtător de cuvânt al forţelor armate iordaniene.
Într-un comunicat publicat de agenţia oficială Petra, acest purtător de cuvânt a afirmat că forţele iordanienen sunt "în măsură să facă faţă oricărui tip de ameninţare".
Comentariul iordanian a fost publicat la câteva ore după ce un oficial american de rang înalt a declarat pentru AFP că Statele Unite au dislocat aproximativ 150 de militari în Iordania pentru a ajuta la controlarea fluxului de refugiaţi sirieni şi pentru a fi pregătite să acţioneze dacă regimul sirian ar pierde controlul asupra armelor chimice.
Această forţă operaţională s-a instalat într-un centru de antrenament al armatei iordaniene situat la nord de capitala Amman, la aproximativ 50 de kilometri de frontiera siriană, a precizat acest oficial sub acoperirea anonimatului, confirmând o informaţie apărută în New York Times.
Misiunea lor este de a ajuta armata iordaniană să gestioneze afluxul de refugiaţi sirieni de pe teritoriul său. Potrivit şefului diplomaţiei de la Amman, Nasser Jawdeh, Iordania găzduieşte aproximativ 200.000 de refugiaţi sirieni.
Militarii americani ar trebui, de asemenea, să fie vârful de lance al unei eventuale operaţiuni americane pentru securizarea stocurilor de arme chimice siriene, cel mai importante din Orientul Mijlociu, potrivit experţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu