joi, 11 octombrie 2012

În Libia, organizaţia Al Qaida creşte pe zi ce trece (responsabil american)

Washington, 11 oct /Agerpres/ - Prezenţa reţelei teroriste Al Qaida în Libia creşte pe zi ce trece, a afirmat miercuri un fost responsabil al posturilor diplomatice americane în Libia în faţa unei comisii de anchetă a Congresului care cercetează circumstanţele atacului la 11 septembrie împotriva Consulatului american la Benghazi, relatează AFP.

'Prezenţa lor creşte în fiecare zi şi cu siguranţă sunt mai bine implantaţi decât noi', a declarat colonelul Andrew Wood, ofiţer al gărzii naţionale a forţelor armate americane, aflat în post în Libia în perioada februarie-august 2012.

Wood a făcut aceste afirmaţii în faţa celei mai înalte comisii de anchetă a Congresului, dominată de majoritatea republicană din Camera Reprezentanţilor.

Cu aproximativ patru săptămâni înainte de prezidenţialele de la 6 noiembrie, republicanii reproşează administraţiei democrate deficienţe în domeniul securităţii şi informaţiilor în Libia înainte de atacul de la 11 septembrie împotriva consulatului din Benghazi, soldat cu moartea ambasadorului Christopher Stevens şi a altor trei agenţi americani.

Tabăra republicană îi mai critică pe democraţi pentru şi-au tot schimbat versiunile cu privire la natura atacului până să recunoască în cele din urmă că este vorba despre un 'atentat terorist' în care este implicată Al Qaida.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu