marți, 9 octombrie 2012

Numărul persoanelor care suferă de foamete a scăzut la aproximativ 870 de milioane - raport FAO

ROMA, ONU (MEDIAFAX) - Numărul persoanelor afectate de foamente la nivel mondial a scăzut în ultimii ani până la aproximativ 870 de milioane, un prag considerat în continuare "inacceptabil", a anunţat marţi Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), relatează AFP.
Conform ultimului raport privind situaţia insecurităţii alimentare în lume (SOFI 2012), prezentat marţi la Roma, la sediul Agenţiei ONU, numărul persoanelor care suferă de "foamete cronică" s-a stabilizat la 868 de milioane în perioada 2010-2012.
Date FAO anterioare anunţau, în 2010, 925 de milioane de persoane suferind de foamete. Cu un an înainte, organizaţia a anunţat că în lume exista peste un miliard de persoane în această situaţie.
"Mai ales înainte de (perioada) 2007-2008 s-au înregistrat progrese la nivel mondial în materie de reducere a foametei", însă ulterior a avut loc "o încetinire şi o stagnare", denunţă raportul.
Motivele încetinirii ameliorării sunt multiple, între ele figurând "criza economică mondială, creşterea preţurilor mărfurilor alimentare, cererea în creştere de biocarburant, speculaţiile privind materia primă alimentară sau modificările climatice", a declarat Jomo Sundaram, adjunctul directorului general al FAO.
Potrivit ultimului raport, dintre cele 868 de persoane care suferă de foamete, 852 de milioane trăiesc în ţări în curs de dezvoltare, în care reprezintă 14,9% din populaţie, iar 16 milioane trăiesc în ţările dezvoltate.
Dintre aceste 868 de milioane, majoritatea zdrobitoare a persoanelor care suferă de foamete trăiesc în trei regiuni, şi anume Asia de Sud (304 milioane de persoane), Africa Subsahariană (234 de milioane) şi Asia de Est (167 de milioane), însumând 705 milioane de persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu