marți, 9 octombrie 2012

Dublu atentat sinucigaş în apropiere de Damasc îndreptat împotriva serviciilor de informaţii

BEIRUT (MEDIAFAX) - Un dublu atentat sinucigaş comis în apropiere de Damasc a vizat în special un sediu al serviciilor de informaţii din cadrul forţelor aeriene de la Harasta, au declarat marţi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului şi Frontul al-Nosra, un grup islamist care a revendicat atacurile, transmite AFP.
La câteva ore după dublul atentat, armata siriană a bombardat marţi dimineaţă Harasta, situată la 10 kilometri nord-est de Damasc, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care se bazează pe o vastă reţea de militanţi şi medici de pe teritoriul sirian.
Luni seară, două explozii produse la un interval de circa 20 de minute au vizat sediul serviciilor de informaţii din cadrul forţelor aeriene şi un centru de mentenanţă a vehiculelor militare, potrivit lui Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.
Prima explozie a avut loc în jurul orei locale 20.30 (20.30, ora României), a precizat acesta, adăugând că pentru moment nu poate prezenta un bilanţ al victimelor, dar estimând că acesta ar putea fi "foarte grav".
Frontul al-Nosra, apropiat de al-Qaida, a revendicat pe Facebook aceste atacuri.
Presa oficială a păstrat tăcerea cu privire la atentatele comise luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu