joi, 11 octombrie 2012

MINISTRUL ROMÂN AL APĂRĂRII, gal(r.) CORNELIU DOBRIŢOIU S-A ÎNTORS DE LA REUNIUNEA NATO

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a participat, în zilele de 9 şi 10 octombrie, la reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO, desfăşurată la Bruxelles.
    Subiectele abordate pe parcursul celor două zile au vizat problema tranformării NATO, a capabilităţilor şi a indicatorilor de performanţă presupuse de acest efort. De asemenea, a fost analizat stadiul operaţiilor Alianţei, cu focalizare asupra operaţiei NATO din Afganistan - ISAF, respectiv asupra operaţiei NATO din provincia Kosovo – KFOR.
    Ministrul Corneliu Dobriţoiu a explicat, la finalul reuniunii, că "la nivelul Alianţei este percepută din ce în ce mai acut nevoia de a comensura efortul fiecărui membru, astfel încât, ca urmare a criteriilor de performanţă, să existe o idee foarte clară a angajării politice" a statelor membre.
    Această cerinţă este cu atât mai necesară cu cât “problematica bugetelor apărării, chiar în perioada de austeritate economică, are o relevanţă din ce în ce mai mare pentru că dinamica mediului de securitate internaţional impune o responsabilitate politică mai mare a aliaţilor", a mai spus ministrul român al Apărării. 
    Cu prilejul reuniunii, ministrul Dobriţoiu a participat la trei întalniri bilaterale cu omologii din Polonia, Portugalia şi Ungaria.



Biroul de Presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu