miercuri, 3 octombrie 2012

IGJR: 23 de jandarmi români, medaliaţi în Afganistan

Bucureşti, 3 oct /Agerpres/ - Un număr de 23 de jandarmi români care îşi desfăşoară activitatea în Centrul Internaţional de Pregătire (CIP) Wardak din Afganistan au primit medalia NATO, non article 5, cu agrafă ISAF.
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române, decorarea jandarmilor a fost făcută pe 27 septembrie de către adjunctul şefului misiunii pe probleme de învăţământ, comandantul Centrului de suport regional est şi comandantul forţelor Jandarmeriei Naţionale Franceze din Afganistan, în prezenţa tuturor contingentelor internaţionale din cadrul centrului, a întregului personal afgan al CIP Wardak şi a altor ofiţeri francezi şi portughezi din Kabul.
La finalul ceremoniei, cele trei autorităţi internaţionale au felicitat contingentul de jandarmi din Wardak, exprimându-şi satisfacţia că au avut ocazia de a recompensa activitatea acestora în acest mod.
Începând cu 28 aprilie 2011, potrivit unei hotărâri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din 22 martie 2011, 76 de jandarmi participă la misiunea de instruire NATO Training Mission a forţelor de ordine publică din Afganistan.
Misiunea se înscrie în responsabilităţile ce revin României ca urmare a aderării la Alianţa Nord-Atlantică. Este prima misiune desfăşurată de Jandarmeria Română sub egida NATO, până în prezent jandarmii acţionând în misiuni internaţionale sub egida ONU (în Kosovo - până în anul 2008) şi sub egida Uniunii Europene în Kosovo şi Georgia.
Durata unei misiuni este de aproximativ şase luni, iar jandarmii sunt dislocaţi în Spin Boldak, Wardak şi Costall, unde sunt cele trei centre de pregătire ale Poliţiei Afgane.
Jandarmii care alcătuiesc contingentul provin din toate unităţile Jandarmeriei Române şi au fost selecţionaţi în urma promovării tuturor testelor la care au fost supuşi (cunoştinţe de specialitate, verificarea medicală, verificarea fizică, limba engleză, capacitatea de a desfăşura activităţi de instruire şi mentorat).
În Afganistan jandarmii români execută trei tipuri de activităţi: instruirea directă a poliţiştilor afgani, activităţi de mentorat pentru instructorii afgani şi activităţi de mentorat pentru ofiţerii afgani din comandamentele centrelor de pregătire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu