marți, 2 octombrie 2012

Bombardament violent în regiunea Damasc; întăriri ale armatei la Alep (ONG)

Damasc, 2 oct /Agerpres/ - Armata siriană a bombardat violent marţi dimineaţa mai multe localităţi din provincia Damasc, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH) şi a trimis întăriri la Alep, centrul major al conflictului, potrivit presei oficiale, informează AFP.

La Duma, oraş rebel la nord-est de capitală, doi civili au fost ucişi în bombardamente ale forţelor guvernamentale, menţionează OSDH. În paralel, şase soldaţi au fost ucişi într-un atac lansat de rebeli împotriva unui centru medical în oraşul în care sunt staţionaţi militarii.

Oraşul Zabadani, cândva destinaţie turistică importantă, a fost de asemenea bombardat. Aflată în regiunea Damasc, localitatea Yabroud a fost violent bombardată cu artilerie grea şi mortier, potrivit Comitetelor locale de coordonare (LCC), o reţea de militanţi.

Cel puţin 11 persoane, în majoritate civili, şi-au pierdut viaţa în Siria, marţi, potrivit unui bilanţ provizoriu al OSDH. Luni, aproximativ 160 de persoane au fost ucise în regiunea Damasc şi cel puţin opt copii au fost ucişi în raiduri aeriene în această regiune a ţării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu