marți, 2 octombrie 2012

Armata Naţională desfăşoară exerciţiul “CETATEA 2012”

CHIŞINĂU, 02 octombrie, 2012 – Peste 500 militari ai Armatei Naţionale participă la aplicaţiile „CETATEA -2012”, desfăşurate în perioada 01-05 octombrie, la Baza militară de instruire Bulboaca.

Potrivit comandantului-interimar al Comandamentului Forţe Terestre, colonelul Igor Gadîrcă, scopul aplicaţiilor este  de a testa şi evalua eficienţa procedurilor de comandă, cooperare şi control a subunităţilor de infanterie şi artilerie, precum şi de a le oferi militarilor antrenaţi în exerciţiu pregătirea practică necesară în condiţii reale.

În perioada aplicaţiilor militare, subunităţile operaţionale sînt antrenate în executarea misiunilor specifice operaţiilor de apărare clasice. Concomitent, se va testa pregătirea şi antrenarea subunităţilor de artilerie la executarea misiunilor de sprijin cu foc.

În cadrul exerciţiului sînt desfăşurate mai multe puncte de instruire pentru pregătirea de geniu, deplasarea pe cîmpul de luptă, trecerea pistei cu obstacole, acordarea primului ajutor medical, etc.

La exerciţiul “CETATEA 2012”, organizat de Comandamentul Forţe Terestre al Armatei Naţionale al treilea an consecutiv, sînt implicaţi circa 550 de militari, unităţi de artilerie şi  tehnică militară din dotarea Armatei Naţionale. Militarii efectuează trageri din sistemele de artilerie,  maşinile de luptă şi armamentul de infanterie din dotarea Armatei Naţionale.

În scopul întăririi măsurilor de încredere dintre cele două maluri ale Nistrului, Ministerul Apărării al Republicii Moldova a invitat la exerciţiul „CETATEA 2012”, în calitate de observatori, reprezentanţii  aşa numitelor structuri militare din regiunea transnistreană. 







Pentru informaţii contactaţi:
Locotenent – colonel Diana GRĂDINARU, Şef Serviciul Relaţii Publice,
Tel: +373 22 252090, +373 079704708


Abonaţi-vă la noutăţile Ministerului Apărării pe www.army.md
Vizitaţi-ne pe YouTube, Facebook, Flickr şi Twitter
YouTube: http://www.youtube.com/mdnationalarmy
Facebook: http://www.facebook.com/MDAarmy?sk=info#!/MDAarmy?sk=wall
Flickr: http://www.flickr.com/photos/army_md/
Twitter: http://twitter.com/#!/MD_NationalArmy


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu